Majk Tajson nije predložio borbu sa Iman Helif

Na društvenim mrežama pojavila se netačna tvrdnja da je američki bokser Majk Tajson rekao da će se boriti protiv alžirske bokserke Iman Helif.
Tajson nije predložio borbu sa Iman Helif
Izvor: Facebook/Screenshot

  • Na platformama se dele objave kako je američki bokser Majk Tajson rekao da se „nudi” da se bori protiv alžirske bokserke Iman Helif.
  • Portparol Tajsona je za Rojters rekao da je to „apsolutno netačno”.
  • Sporne objave ocenjujemo kao netačne.

Na Fejsbuku je osvanula objava u kojoj se tvrdi da se bokser Majk Tajson „nudi” za borbu sa Iman Helif koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Parizu i osvojila zlatnu medalju, a proteklih nedelja je bila na meti manipulacija i senzacionalizma.

„Tajson nudi da se bori protiv olimpijskog pobednika (transvestita) u boks meču i donira prihod u dobrotvorne svrhe za pretučene žene.”

Fejsbuk objava o navodnoj borbi Tajsona i Iman Helif
Izvor: Facebook/Screenshot

Portparol boksera rekao je za Rojters u imejlu da je to „apsolutno netačno” i da „gospodin Tajson tek treba javno da komentariše tu situaciju.”

Manipulacije o Iman Helif i njenom polu kruže od kad je pobedila u meču na OI protiv italijanske bokserke Anđele Karini. Meč ove dve bokserke trajao 46 sekundi kada je Italijanka predala meč.

Iman Helif je osvojila zlatnu medalju nakon pobede nad kineskom bokserkom Jang Liu, i to posle pet rundi i jednoglasnom odlukom sudija. (Izvor: BBC na srpskom)

Nakon osvajanja zlata, Iman Helif odlučila se da tuži platformu Iks zbog uznemiravanja, a njen advokat Nabil Boudi rekao je da je tužba podneta 10. avgusta u Parizu. (Izvor: aljazeera.com)