I Babić je bio bolji

Odma' se kaže da je prethodni šef, mašinski inženjer Zoran Babić, da se iskoristi post koleginice Tanje Milekić, bio bolji. Kakav je doktor Martinović, inženjer Babić je bio čista panja (može se čita i kao 'lebac).
Ko se sekir’o na šta će sve ovo izađe, poradi konstituisanja Skupštine, mandatara, nove Vlade, nema brine, koordinate su tako dobro upisane, da nas ništa neće skrenuti sa kursa. Znači, biće, pošto je Skupšina pokazala pun borbeni kapacitet, kako mandatar programski rek’o: Dobićemo jedinstvenu Vladu, koja će se boriti za budućnost Srbije!     

*
Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj / Foto: Fonet

Pošto mandatar zna šta hoće, reklo bi se, reda i naše demokratije radi, održane i te konsultacije. Kod Vučića na kanabetu se najbolje pokazali parovi, Dačić-Palma, i Čeda-Čanak, tako da će sa parovi biti nastavljeni razgovori. A što ne bi moglo, kad se Vučić osmehnuo Dačiću, a Čeda objavio načertanije da nikad neće biti opozicija svojoj zemlji.  

Da se evidentira da su DS, DSS i Tadić odbili razgovore, da je susret Vučića i Šešelja bio dostojanstven i konstruktivan, te da je malo zapelo pri susretu mandatara sa ekipom Saše Radulovića. Iako suret bio kratak, Vučić tvrdi da je rekao, i da će to i dalje govoriti, šta misli o Raduloviću, Dosta je bilo pustilo u javnost svoj transkript razgovora, koji se svodi na to da im je Vučić usmeno rekao ono što tabloidi pišu, da je, po njemu, Radulović lažov i lopov!
Pre istorijskih konsultacija, istorijski se sastala Skupština. Sve proteklo kako naša demokratija zapoveda, a što očekivati kad su partije centar ove naše demokratije. Od novosti, kao što se znade, opozicija brojnija, i u više kolona, nego u prošlom sazivu. Od novosti i da je novi šef SNS poslaničkog kluba, gospodin Aleksandar Martinović, kome u CV piše da doktor pravnih nauka. Odma’ se kaže da je prethodni šef, mašinski inženjer Zoran Babić, da se iskoristi post koleginice Tanje Milekić, bio bolji. Kakav je doktor Martinović, inženjer Babić je bio čista panja (može se čita i kao ‘lebac).

*
Maja Gojković i Zoran Babić / Foto: Fonet

Kako to teklo, teklo konstitutivno, doktor Martinović se više bavio malobrojnom opozicijom – redom, DS, DSS, Dveri, Dosta je bilo – nego što je obrazlagao kandidaturu jedinog kandidata za predsednika Skupštine. Zahvaljujući najstarijem Mićunoviću, opozicija uspela nešto i da odgovori. Da se ubeleži da gospodin Čeda Jovanović bio među najkulturniji, te da je Šešelj gospodin imao sporadične ispade glede stručnih i ljudskih kvaliteta gospode Bečića i Martinovića. Ali, mada je moglo zvučati da Šešelj gospodin zna o čemu priča, pre je to sitna taktika, nego njegova strategija.

Kako bilo, bio to konstitutivni cirkus, za koji su odgovorni oni koji imaju parlamentarnu većinu. Cirkus završen tako što je za predsednicu Skupštine izabrana kandidatkinja većine, „Kraljica demokratije“, gospođa Maja Gojković. Tako će „Kraljica demokratije“, kako je častila Sanda Rašković Ivić, nastavi bude na čelu parlamenta. Mada se ne zna da li je Kraljica bila član sedam, ili samo šest, partija, prvo pa rekla da će opravdati poverenje, i da će biti jednaka prema svakome, i da neće imati razumevanja za one koji bi od Skupštine da naprave nešto drugo, nego što piše u Ustavu. Dakle, cirkus prelazi u redovno zasedanje.
Još da se metne da se jedinstvena borbena borba za budućnost Srbije primenjuje i na niži nivoji, u opštinskim i gradskim upravama. Javljeno da novi predsednik opštine Palilula, mlađani Aleksandar Jovičić, poznat po ispraznim recitacijama u Skupštini Srbije, a da će prvi čovek opštine Savski venac, bude mlado SNS žensko, poznato po leopard stajlingu, koje bilo pomoćnik kod Mali. Niste čuli, šteta, guglajte, to je ta jedinstvena budućnost Srbije!
Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.